De IWT toelage laat Ablynx toe om haar preklinische ontwikkelingsprogramma ALX-0171 te versnellen, voor de behandeling van infecties met respiratoir syncytiaal virus (RSV). ALX-0171 bindt met RSV en neutraliseert het virus.

Het Nanobody zal via de longen toegediend worden en op basis van in vivo gegevens heeft het het potentieel om zowel voor de preventie van infectie werkzaam te zijn, als voor de behandeling na het optreden van de infectie.

Jan De Kerpel (KBC Securities): "Het nieuws over een dergelijke toelages zat al in koers Ablynx verrekend. Ik blijf koper van het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 11 euro."

De IWT toelage laat Ablynx toe om haar preklinische ontwikkelingsprogramma ALX-0171 te versnellen, voor de behandeling van infecties met respiratoir syncytiaal virus (RSV). ALX-0171 bindt met RSV en neutraliseert het virus. Het Nanobody zal via de longen toegediend worden en op basis van in vivo gegevens heeft het het potentieel om zowel voor de preventie van infectie werkzaam te zijn, als voor de behandeling na het optreden van de infectie. Jan De Kerpel (KBC Securities): "Het nieuws over een dergelijke toelages zat al in koers Ablynx verrekend. Ik blijf koper van het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 11 euro."