James Knightley (ING): "Eigenlijk is er niet veel veranderd. Vorige week vergaderde de centrale bank van het land, er werd beslist om de rente ongewijzigd te houden. Hongarije zal de basisrente nog wel een tijdje ongewijzigd houden, eigenlijk is de centrale bank van het land aan handen en voeten gebonden. De versnelde stijging van de voedingsprijzen staat voorlopig een verlaging van de rente in de weg."

Alleen wanneer de economische indicatoren onverwacht zouden tegenvallen, kan de rente alsnog naar omlaag. Knightley: "Ook in Polen komt de centrale bank samen en die wordt geconfronteerd met een serie data die aangeven dat de economische activiteiten tegenvallen. Tegenvallende kleinhandelsverkopen kunnen een serieuze impact op de financiële markten hebben."

James Knightley (ING): "Eigenlijk is er niet veel veranderd. Vorige week vergaderde de centrale bank van het land, er werd beslist om de rente ongewijzigd te houden. Hongarije zal de basisrente nog wel een tijdje ongewijzigd houden, eigenlijk is de centrale bank van het land aan handen en voeten gebonden. De versnelde stijging van de voedingsprijzen staat voorlopig een verlaging van de rente in de weg." Alleen wanneer de economische indicatoren onverwacht zouden tegenvallen, kan de rente alsnog naar omlaag. Knightley: "Ook in Polen komt de centrale bank samen en die wordt geconfronteerd met een serie data die aangeven dat de economische activiteiten tegenvallen. Tegenvallende kleinhandelsverkopen kunnen een serieuze impact op de financiële markten hebben."