Pierre L'hoest, CEO van EVS verklaarde: "Meestal is het eerste kwartaal in onze sector een beetje rustig. Signalen uit de industrie blijven gemengd, met een mooi succes van de laatste NAB beurs in Las Vegas, sterke resultaten van enkele TV stations en voorzichtige verklaringen van anderen. De feedback op de recente lancering van de XT3 platform is zeer positief, en we zullen de levering daarvan in juli beginnen. Ondertussen werken onze teams aan verdere ontwikkelingen die later dit jaar of in 2012 zullen gelanceerd worden. Onze sector evolueert vlug, en we

willen een pionier in deze evolutie blijven."

Jacques Galloy, CFO voegde volgende opmerkingen toe met betrekking tot de resultaten en vooruitzichten: "In het eerste kwartaal van 2011 kwam de omzet uit op EUR 22,7 miljoen, of +19.7% aan ongewijzigde wisselkoersen en exclusief de verhuurcontracten in verband met de Olympische Spelen van Vancouver. Bestellingen tijdens 1KW11 hebben onze eerdere verwachtingen voldaan met 46% die afkomstig zijn van de veelbelovende studio segment. Gebruikelijke seizoensgebondenheid van de activiteiten en de kalender van nieuwe producten lanceren zou moeten resulteren in een sterkere tweede helft van het jaar, op de weg naar 2012. Zowel innovatie en uitbreiding van de activiteiten genereren groeiende bedrijfskosten van ongeveer 15% ten opzichte van 2010. Volgend jaar zal genieten van grote sportevenementen en van de huidige ontwikkelingen die onze positie in de studio niches (geschat boven USD 3 miljard) zouden moeten verbeteren."

Pierre L'hoest, CEO van EVS verklaarde: "Meestal is het eerste kwartaal in onze sector een beetje rustig. Signalen uit de industrie blijven gemengd, met een mooi succes van de laatste NAB beurs in Las Vegas, sterke resultaten van enkele TV stations en voorzichtige verklaringen van anderen. De feedback op de recente lancering van de XT3 platform is zeer positief, en we zullen de levering daarvan in juli beginnen. Ondertussen werken onze teams aan verdere ontwikkelingen die later dit jaar of in 2012 zullen gelanceerd worden. Onze sector evolueert vlug, en we willen een pionier in deze evolutie blijven." Jacques Galloy, CFO voegde volgende opmerkingen toe met betrekking tot de resultaten en vooruitzichten: "In het eerste kwartaal van 2011 kwam de omzet uit op EUR 22,7 miljoen, of +19.7% aan ongewijzigde wisselkoersen en exclusief de verhuurcontracten in verband met de Olympische Spelen van Vancouver. Bestellingen tijdens 1KW11 hebben onze eerdere verwachtingen voldaan met 46% die afkomstig zijn van de veelbelovende studio segment. Gebruikelijke seizoensgebondenheid van de activiteiten en de kalender van nieuwe producten lanceren zou moeten resulteren in een sterkere tweede helft van het jaar, op de weg naar 2012. Zowel innovatie en uitbreiding van de activiteiten genereren groeiende bedrijfskosten van ongeveer 15% ten opzichte van 2010. Volgend jaar zal genieten van grote sportevenementen en van de huidige ontwikkelingen die onze positie in de studio niches (geschat boven USD 3 miljard) zouden moeten verbeteren."