Politieke strubbelingen in Washington beletten dat de economie haar volledig potentieel bereikt.

Hij riep de Amerikaanse regering op iets te doen aan de fiscale klip die in snel tempo dichterij komt. In afwachting noteren de belangrijkste indices op Wall Street in het rood, dit met de afloop van de FOMC-meeting op komst. Die afloop zou wel eens licht kunnen teleurstellen.

Beleggers zijn voorzichtiger geworden ten opzichte van 'high yield' bedrijfsobligaties

Beleggers zijn volgens Hozef Arif van PIMCO voorzichtiger geworden ten aanzien van 'high yield' bedrijfsobligaties als gevolg van de hogere volatiliteit, de enorme toeloop op deze beleggingscategorie en de hoge opbrengst van eerder dit jaar. Niettemin biedt high yield nog steeds goede rendementmogelijkheden.

Aan de historisch lage wanbetalingscijfers (default rates) komt weliswaar waarschijnlijk een eind in de loop van 2012, maar er liggen goede mogelijkheden in bedrijfsobligaties van ondernemingen met een relatief goede kredietbeoordeling, bij bedrijfsobligaties met een korte looptijd en bij bedrijfsobligaties met onderpand (secured high yield bonds).

De spreads van deze drie categorieën bedrijfsobligaties ten opzichte van Amerikaanse staatsobligaties zijn aantrekkelijk, ook als rekening gehouden wordt met de negatieve effecten van toenemende wanbetalingen.

Politieke strubbelingen in Washington beletten dat de economie haar volledig potentieel bereikt. Hij riep de Amerikaanse regering op iets te doen aan de fiscale klip die in snel tempo dichterij komt. In afwachting noteren de belangrijkste indices op Wall Street in het rood, dit met de afloop van de FOMC-meeting op komst. Die afloop zou wel eens licht kunnen teleurstellen. Beleggers zijn voorzichtiger geworden ten opzichte van 'high yield' bedrijfsobligaties Beleggers zijn volgens Hozef Arif van PIMCO voorzichtiger geworden ten aanzien van 'high yield' bedrijfsobligaties als gevolg van de hogere volatiliteit, de enorme toeloop op deze beleggingscategorie en de hoge opbrengst van eerder dit jaar. Niettemin biedt high yield nog steeds goede rendementmogelijkheden. Aan de historisch lage wanbetalingscijfers (default rates) komt weliswaar waarschijnlijk een eind in de loop van 2012, maar er liggen goede mogelijkheden in bedrijfsobligaties van ondernemingen met een relatief goede kredietbeoordeling, bij bedrijfsobligaties met een korte looptijd en bij bedrijfsobligaties met onderpand (secured high yield bonds). De spreads van deze drie categorieën bedrijfsobligaties ten opzichte van Amerikaanse staatsobligaties zijn aantrekkelijk, ook als rekening gehouden wordt met de negatieve effecten van toenemende wanbetalingen.