In de Amerikaanse media woedt nog steeds de strijd tussen Jack Welch en zijn opponenten. De voormalige topman noemde het werkloosheidsrapport van vorige week gemanipuleerd en dat is hem door Wall Street niet in dank afgenomen.

Welch kondigde aan zijn column in Fortune stop te zetten, maar vergelijkt de Verenigde Staten nu met de Sovjet-Unie. Dit verhaal wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Edelmetalen houden stijgende trend vast

Bij de edelmetalen werd een troy ounce goud vorige week 0,5 procent duurder. Zilver sloot de week zo goed als onveranderd af. De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse munt afzet tegenover die van 6 andere valuta, daalde op weekbasis met 0,7 procent.

De euro verloor volgens Royal Bank of Scotland opnieuw 0,9 procent tegenover de dollar. Goud bereikte een nieuwe recordprijs in euro en in Zwitserse Frank.

Eerder was dit al gebeurd in Indiase rupee. In Amerikaanse dollar noteert goud nog ongeveer 8 procent onder het recordniveau van september vorig jaar.

De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) daalde op weekbasis met 2,2 procent.

Stakingen in Zuid-Afrikaanse goudmijnsector nog niet achter de rug

De stakingen in de Zuid-Afrikaanse goudmijnsector zijn volgens Royal Bank of Scotland nog niet van de baan. Bij Gold Fields breidde de onrust zich zelfs uit van KDC East (Kloof Driefontein Complex) naar het Beatrix complex.

Bij AngloGold Ashanti vervoegden de arbeiders van West Wits en Vaal River de stakers bij Kopanang.

In de Amerikaanse media woedt nog steeds de strijd tussen Jack Welch en zijn opponenten. De voormalige topman noemde het werkloosheidsrapport van vorige week gemanipuleerd en dat is hem door Wall Street niet in dank afgenomen. Welch kondigde aan zijn column in Fortune stop te zetten, maar vergelijkt de Verenigde Staten nu met de Sovjet-Unie. Dit verhaal wordt ongetwijfeld nog vervolgd. Edelmetalen houden stijgende trend vastBij de edelmetalen werd een troy ounce goud vorige week 0,5 procent duurder. Zilver sloot de week zo goed als onveranderd af. De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse munt afzet tegenover die van 6 andere valuta, daalde op weekbasis met 0,7 procent. De euro verloor volgens Royal Bank of Scotland opnieuw 0,9 procent tegenover de dollar. Goud bereikte een nieuwe recordprijs in euro en in Zwitserse Frank. Eerder was dit al gebeurd in Indiase rupee. In Amerikaanse dollar noteert goud nog ongeveer 8 procent onder het recordniveau van september vorig jaar. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) daalde op weekbasis met 2,2 procent. Stakingen in Zuid-Afrikaanse goudmijnsector nog niet achter de rugDe stakingen in de Zuid-Afrikaanse goudmijnsector zijn volgens Royal Bank of Scotland nog niet van de baan. Bij Gold Fields breidde de onrust zich zelfs uit van KDC East (Kloof Driefontein Complex) naar het Beatrix complex. Bij AngloGold Ashanti vervoegden de arbeiders van West Wits en Vaal River de stakers bij Kopanang.