De oplopende tekorten op de begroting in zowel de Verenigde Staten als in Europa bezorgen Bogle zelfs slapeloze nachten. In de VS is er zelfs nog niet eens nagedacht over een manier om het deficiet te doen verdwijnen.

Ook op andere vlakken wordt veel te lang geaarzeld. Social Security is daar volgens Bogle een voorbeeld van. De sociale zekerheid moet voor de lange termijn worden vastgelegd, maar in de VS wordt daar voorlopig geen werk van gemaakt.

Het probleem is dat de huidige regering geen knopen durft door te hakken. Er wordt te veel op korte termijn gedacht, terwijl de lange termijn steeds vaker wordt verwaarloosd. Via een dergelijke aanpak raakt de globale financiële crisis nooit opgelost.

De oplopende tekorten op de begroting in zowel de Verenigde Staten als in Europa bezorgen Bogle zelfs slapeloze nachten. In de VS is er zelfs nog niet eens nagedacht over een manier om het deficiet te doen verdwijnen. Ook op andere vlakken wordt veel te lang geaarzeld. Social Security is daar volgens Bogle een voorbeeld van. De sociale zekerheid moet voor de lange termijn worden vastgelegd, maar in de VS wordt daar voorlopig geen werk van gemaakt. Het probleem is dat de huidige regering geen knopen durft door te hakken. Er wordt te veel op korte termijn gedacht, terwijl de lange termijn steeds vaker wordt verwaarloosd. Via een dergelijke aanpak raakt de globale financiële crisis nooit opgelost.