Cortes gelooft niet dat de stimuli veel invloed op de goudprijs zullen hebben. Als dat het geval was, zou het lang zijn gebeurd. Bovendien is in het inflatiegevaar zo goed als onbestaande omdat de lonen nog steeds onder druk staan. De Consumer Price Index steeg over de afgelopen 12 maanden met slechst 1,20%.

De inflatie kan alleen maar weer toenemen wanneer de druk op de lonen toeneemt zoals in de jaren 70 het geval was. Momenteel is het omgekeerde het geval, het gevaar gaat eerder uit van deflatie. Cortes blijft goudbeleggingen mijden en durft zelfs short te gaan op het edelmetaal.

Cortes gelooft niet dat de stimuli veel invloed op de goudprijs zullen hebben. Als dat het geval was, zou het lang zijn gebeurd. Bovendien is in het inflatiegevaar zo goed als onbestaande omdat de lonen nog steeds onder druk staan. De Consumer Price Index steeg over de afgelopen 12 maanden met slechst 1,20%. De inflatie kan alleen maar weer toenemen wanneer de druk op de lonen toeneemt zoals in de jaren 70 het geval was. Momenteel is het omgekeerde het geval, het gevaar gaat eerder uit van deflatie. Cortes blijft goudbeleggingen mijden en durft zelfs short te gaan op het edelmetaal.