Jeff Kleintop, fondsbeheerder bij LPL Financial, vreest dat 2013 inderdaad een zeer slecht jaar zal worden voor aandelenbeleggingen, ondanks een goede start in de maand januari.

Hij onderzocht de prestaties van de beurzen vanaf 1950 tot nu en kwam tot een verontrustende vaststelling.

Van alle tekens uit de Chinese dierenriem bleek het jaar van de slang het slechtste te zijn wat beursprestaties betreft. Op basis van de statistieken mag voor dit jaar een negatieve return worden verwacht, ook al is de start van het nieuwe beursjaar veelbelovend geweest.

Jeff Kleintop, fondsbeheerder bij LPL Financial, vreest dat 2013 inderdaad een zeer slecht jaar zal worden voor aandelenbeleggingen, ondanks een goede start in de maand januari. Hij onderzocht de prestaties van de beurzen vanaf 1950 tot nu en kwam tot een verontrustende vaststelling. Van alle tekens uit de Chinese dierenriem bleek het jaar van de slang het slechtste te zijn wat beursprestaties betreft. Op basis van de statistieken mag voor dit jaar een negatieve return worden verwacht, ook al is de start van het nieuwe beursjaar veelbelovend geweest.