Jim O'Neil (Goldman Sachs): "De evolutie van de beurskoersen verloopt wereldwijd inderdaad verrassend. De beurzen die momenteel populair zijn - de groeimarkten dus - werden met afstand geklopt door minder populaire beurzen als de Amerikaanse als de Europese."

Opvallend daarbij is dat sommige uitblinkers van vorig jaar dit jaar al met 10% zijn gedaald. O'Neill: "We zwijgen uiteraard Egypte vanwege de speciale situatie in dat land, maar ook India heeft bijvoorbeeld een verlies van bijna 15% moeten slikken. Bij de BRIC-landen heeft alleen de Russische beurs een goede prestatie neergezet. Van de N11 - de 11 groeimarkten die na de BRIC komen - zit meer dan de helft eveneens in het rood."

Jim O'Neil (Goldman Sachs): "De evolutie van de beurskoersen verloopt wereldwijd inderdaad verrassend. De beurzen die momenteel populair zijn - de groeimarkten dus - werden met afstand geklopt door minder populaire beurzen als de Amerikaanse als de Europese." Opvallend daarbij is dat sommige uitblinkers van vorig jaar dit jaar al met 10% zijn gedaald. O'Neill: "We zwijgen uiteraard Egypte vanwege de speciale situatie in dat land, maar ook India heeft bijvoorbeeld een verlies van bijna 15% moeten slikken. Bij de BRIC-landen heeft alleen de Russische beurs een goede prestatie neergezet. Van de N11 - de 11 groeimarkten die na de BRIC komen - zit meer dan de helft eveneens in het rood."