Novartis en Ablynx werken samen voor het ontdekken en ontwikkelen van therapeutische Nanobodies® tegen doelwitten die moeilijk te behandelen zijn met conventionele antilichamen en hun fragmenten.

De samenwerking is gestart in december 2005 en werd in december 2007 en ook in december 2008 met een jaar verlengd.

Volgens de voorwaarden van deze overeenkomst ontvangt Ablynx vooruitbetalingen, licentie-inkomsten en fondsen voor onderzoek en ontwikkeling.

Bovendien zal Ablynx in aanmerking komen voor mijlpaalbetalingen en royalties op de verkoop. Novartis heeft de exclusieve rechten om de Nanobody® producten die voortkomen uit deze samenwerking, verder te ontwikkelen en te commercialiseren. De financiële voorwaarden zijn niet vrijgegeven.

Edwin Moses, CEO en Voorzitter van Ablynx:: "We zijn tevreden dat een tweede Nanobody® programma uit onze samenwerking met Novartis naar een volgende fase wordt gebracht en we kijken ernaar uit om deze 2 programma's naar de ontwikkelingsfase te zien evolueren."

John McIntyre, woordvoerder Ablynx: "We hebben inderdaad een nieuwe mijlsteen bereikt, nadat we al in februari 2008 een eerste mijlsteenbetaling ontvingen. De bedragen van die betalingen worden echter niet vrijgegeven, omdat onze partner dat niet wil. Meer kan ik hierover dus niet kwijt."

Novartis en Ablynx werken samen voor het ontdekken en ontwikkelen van therapeutische Nanobodies® tegen doelwitten die moeilijk te behandelen zijn met conventionele antilichamen en hun fragmenten. De samenwerking is gestart in december 2005 en werd in december 2007 en ook in december 2008 met een jaar verlengd. Volgens de voorwaarden van deze overeenkomst ontvangt Ablynx vooruitbetalingen, licentie-inkomsten en fondsen voor onderzoek en ontwikkeling. Bovendien zal Ablynx in aanmerking komen voor mijlpaalbetalingen en royalties op de verkoop. Novartis heeft de exclusieve rechten om de Nanobody® producten die voortkomen uit deze samenwerking, verder te ontwikkelen en te commercialiseren. De financiële voorwaarden zijn niet vrijgegeven. Edwin Moses, CEO en Voorzitter van Ablynx:: "We zijn tevreden dat een tweede Nanobody® programma uit onze samenwerking met Novartis naar een volgende fase wordt gebracht en we kijken ernaar uit om deze 2 programma's naar de ontwikkelingsfase te zien evolueren." John McIntyre, woordvoerder Ablynx: "We hebben inderdaad een nieuwe mijlsteen bereikt, nadat we al in februari 2008 een eerste mijlsteenbetaling ontvingen. De bedragen van die betalingen worden echter niet vrijgegeven, omdat onze partner dat niet wil. Meer kan ik hierover dus niet kwijt."