Jeffrey Currie (Goldman Sachs): "Het feit dat de olieprijs door het plafond schiet, bewijst dat de markt de risico's op een escalatie van het geweld in het Midden-Oosten momenteel veel hoger inschat. Er worden in Libië momenteel een half miljoen vaten ruwe olie minder bovengepompt, maar dat is niet voldoende om het evenwicht op de markt te verstoren."

Moeten we ons niettemin toch zorgen maken over de prijsexplosie van de ruwe olie? Volgens Currie niet: "De oliemarkt kan het gedeeltelijk wegevallen van Libische productie voorlopig makkelijk opvallen. Anderzijds is het wel zo dat daardoor de helft van de reservecapaciteit van de Saoedische olieproductie wordt opgeofferd. Anderzijds zijn de olievoorraden momenteel erg hoog, zodat we toch over een buffer beschikken. Het zal echter duidelijk zijn dat de oliemarkt nog meer productieproblemen niet meer verteerd gaat krijgen."

Jeffrey Currie (Goldman Sachs): "Het feit dat de olieprijs door het plafond schiet, bewijst dat de markt de risico's op een escalatie van het geweld in het Midden-Oosten momenteel veel hoger inschat. Er worden in Libië momenteel een half miljoen vaten ruwe olie minder bovengepompt, maar dat is niet voldoende om het evenwicht op de markt te verstoren." Moeten we ons niettemin toch zorgen maken over de prijsexplosie van de ruwe olie? Volgens Currie niet: "De oliemarkt kan het gedeeltelijk wegevallen van Libische productie voorlopig makkelijk opvallen. Anderzijds is het wel zo dat daardoor de helft van de reservecapaciteit van de Saoedische olieproductie wordt opgeofferd. Anderzijds zijn de olievoorraden momenteel erg hoog, zodat we toch over een buffer beschikken. Het zal echter duidelijk zijn dat de oliemarkt nog meer productieproblemen niet meer verteerd gaat krijgen."