Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom Itinera: "We moeten opletten wanneer de pionnen boven ons beginnen te vallen. Wanneer Griekenland valt, wil dat zeggen dat de speculanten daar hun slag hebben thuisgehaald. De buit is binnen, zodat ze naar de volgende prooi gaan uitkijken."

De financiële markten bekijken het algemene plaatje, waar steeds een soort volgorde zichtbaar is. Van de Cloot: "Griekenland staat momenteel bovenaan en wanneer dat land de handschoen in de ring gooit (zeg maar steun van buitenuit moet aanvaarden) is de volgende aan de beurt. Elke pion die valt, doet het gevaar voor ons land toenemen. België komt met andere woorden steeds hoger te staan op de lijst met landen die gevaar lopen. Het meest gebaat zouden de speculanten zijn wanneer de schulden van Griekenland een 'haircut' ondergaan, wanneer de waarde van een obligatie wordt gereduceerd. Dat zou dus de meest duidelijke uitkomst voor de speculanten zijn.

Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom Itinera: "We moeten opletten wanneer de pionnen boven ons beginnen te vallen. Wanneer Griekenland valt, wil dat zeggen dat de speculanten daar hun slag hebben thuisgehaald. De buit is binnen, zodat ze naar de volgende prooi gaan uitkijken." De financiële markten bekijken het algemene plaatje, waar steeds een soort volgorde zichtbaar is. Van de Cloot: "Griekenland staat momenteel bovenaan en wanneer dat land de handschoen in de ring gooit (zeg maar steun van buitenuit moet aanvaarden) is de volgende aan de beurt. Elke pion die valt, doet het gevaar voor ons land toenemen. België komt met andere woorden steeds hoger te staan op de lijst met landen die gevaar lopen. Het meest gebaat zouden de speculanten zijn wanneer de schulden van Griekenland een 'haircut' ondergaan, wanneer de waarde van een obligatie wordt gereduceerd. Dat zou dus de meest duidelijke uitkomst voor de speculanten zijn.