Ivan Van de Cloot (Itinera): "Er staan nog andere zaken op de agenda, waarbij ik bijvoorbeeld denk aan de hervorming van de pensioenen. Daar wachten we al 20 jaar op! Het risico is dat de antwoorden op een aantal prangende vragen toch weer op de lange baan geschoven gaan worden."

Toch is de kans realistisch dat er snel een regering op de been wordt gezet. Van de Cloot: "De Wever heeft uiteraard lessen uit het verleden getrokken en zal zich niet meer laten vangen aan een scenario zoals we dat in 2007 gezien hebben. Hij zal de stekker snel genoeg uittrekken wanneer hij ziet dat er geen haalbare oplossing mogelijk is. We moeten echter de kans op een redelijk snelle doorbraak grijpen, want dat is in ieders belang."

Ivan Van de Cloot (Itinera): "Er staan nog andere zaken op de agenda, waarbij ik bijvoorbeeld denk aan de hervorming van de pensioenen. Daar wachten we al 20 jaar op! Het risico is dat de antwoorden op een aantal prangende vragen toch weer op de lange baan geschoven gaan worden." Toch is de kans realistisch dat er snel een regering op de been wordt gezet. Van de Cloot: "De Wever heeft uiteraard lessen uit het verleden getrokken en zal zich niet meer laten vangen aan een scenario zoals we dat in 2007 gezien hebben. Hij zal de stekker snel genoeg uittrekken wanneer hij ziet dat er geen haalbare oplossing mogelijk is. We moeten echter de kans op een redelijk snelle doorbraak grijpen, want dat is in ieders belang."