Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom bij Itinera: "Op die manier hoeft deflatoir beleid in individuele lidstaten niet te leiden tot stagnatie voor de Europese economie in zijn geheel. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, luidt het spreekwoord."

Als we de ingrepen echter niet zo intelligent mogelijk maken, riskeren we de uitdaging die ook na 2015 verder oploopt te missen. Van de Cloot: "Laten we vooral niet vergeten dat naast de begrotingsuitdaging dit land ook structurele hervormingen

behoeft inzake innovatie, ondernemerschap, loonkosten, langer werken, betere overheden enzovoort zodat we alle krachten moeten mobiliseren die voorhanden zijn."

Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom bij Itinera: "Op die manier hoeft deflatoir beleid in individuele lidstaten niet te leiden tot stagnatie voor de Europese economie in zijn geheel. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, luidt het spreekwoord." Als we de ingrepen echter niet zo intelligent mogelijk maken, riskeren we de uitdaging die ook na 2015 verder oploopt te missen. Van de Cloot: "Laten we vooral niet vergeten dat naast de begrotingsuitdaging dit land ook structurele hervormingen behoeft inzake innovatie, ondernemerschap, loonkosten, langer werken, betere overheden enzovoort zodat we alle krachten moeten mobiliseren die voorhanden zijn."