De resultaten van Fortis moeten opgesplitst worden in currente en eenmalige factoren. Van de nettowinst van iets meer dan 1,19 miljard euro, kwam maar 456 miljoen euro uit de verzekeringsactiviteiten. Het is dit bedrag dat in de toekomst als richtinggevend moet worden beschouwd.

Fortis geldt momenteel als een verzekeraar, dus kijken de analisten vooral naar de kernactiviteiten die met verzekeren te maken hebben. In de sector leven bedroeg de winst 382 miljoen euro, wat als een behoorlijk bedrag werd ervaren. In het schadebedrijf was er echter slechts een winst van maar 74 miljoen euro, hoofdzakelijk als gevolg van meer schadegevallen.

Ivan Lathouders (Bank Degroof): "De resultaten van Fortis waren conform de verwachtingen, waarbij vooral de sterke embedded value opviel. Het voorgestelde dividend van 8 eurocent is eveneens wat ik had verwacht. Ik schat de NAV bij Fortis op 3,27 euro per aandeel en handhaaf een advies opbouwen voor het aandeel."

De resultaten van Fortis moeten opgesplitst worden in currente en eenmalige factoren. Van de nettowinst van iets meer dan 1,19 miljard euro, kwam maar 456 miljoen euro uit de verzekeringsactiviteiten. Het is dit bedrag dat in de toekomst als richtinggevend moet worden beschouwd. Fortis geldt momenteel als een verzekeraar, dus kijken de analisten vooral naar de kernactiviteiten die met verzekeren te maken hebben. In de sector leven bedroeg de winst 382 miljoen euro, wat als een behoorlijk bedrag werd ervaren. In het schadebedrijf was er echter slechts een winst van maar 74 miljoen euro, hoofdzakelijk als gevolg van meer schadegevallen. Ivan Lathouders (Bank Degroof): "De resultaten van Fortis waren conform de verwachtingen, waarbij vooral de sterke embedded value opviel. Het voorgestelde dividend van 8 eurocent is eveneens wat ik had verwacht. Ik schat de NAV bij Fortis op 3,27 euro per aandeel en handhaaf een advies opbouwen voor het aandeel."