Ivan Lathouders (Bank Degroof): "De sterke dollar ligt aan de basis van hogere marges bij Delhaize, waarbij de marges van de Amerikaanse activiteiten hoger gaan uitkomen dan die van de niet-Amerikaanse. In ons model heb ik de prognoses voor de verhouding euro/dollar aangepast."

Lathouders is nu koper van Delhaize, met een koersdoel van 81 dollar: "Delhaize profiteert inderdaad van de sterkere dollar en dat moet de beurskoers ten goede komen. Het opwaarts potentieel bij dit aandeel kan nog steeds aanzienlijk zijn."

Ivan Lathouders (Bank Degroof): "De sterke dollar ligt aan de basis van hogere marges bij Delhaize, waarbij de marges van de Amerikaanse activiteiten hoger gaan uitkomen dan die van de niet-Amerikaanse. In ons model heb ik de prognoses voor de verhouding euro/dollar aangepast." Lathouders is nu koper van Delhaize, met een koersdoel van 81 dollar: "Delhaize profiteert inderdaad van de sterkere dollar en dat moet de beurskoers ten goede komen. Het opwaarts potentieel bij dit aandeel kan nog steeds aanzienlijk zijn."