Niet iedereen is het daar echter mee eens. De analisten van Citigroup rekenen dat het Italiaans BBP volgend jaar met 1,40% kan krimpen.

Ook de OESO verwacht dat de Italiaanse economie volgend jaar zal krimpen, hier wordt een krimp met 1% verwacht. Maar niet alleen economisch ontmoet Italië problemen, ook aan het politiek vlak zijn er duistere wolken boven de horizon opgedoken.

De termijn van Monti loopt volgend jaar af en mogelijk waagt de vroegere premier Silvio Berlusconi zich aan een come-back.

Analist Giada Giani van Citigroup vreest dat Italië volgend jaar in nauwe schoentjes zal raken, waarbij het land waarschijnlijk om hulp zal moeten vragen.

Zelfs wanneer Monti premier wordt, zal de Italiaanse politieke situatie instabiel blijven, zoals ze dat altijd overigens al geweest.

Niet iedereen is het daar echter mee eens. De analisten van Citigroup rekenen dat het Italiaans BBP volgend jaar met 1,40% kan krimpen. Ook de OESO verwacht dat de Italiaanse economie volgend jaar zal krimpen, hier wordt een krimp met 1% verwacht. Maar niet alleen economisch ontmoet Italië problemen, ook aan het politiek vlak zijn er duistere wolken boven de horizon opgedoken. De termijn van Monti loopt volgend jaar af en mogelijk waagt de vroegere premier Silvio Berlusconi zich aan een come-back. Analist Giada Giani van Citigroup vreest dat Italië volgend jaar in nauwe schoentjes zal raken, waarbij het land waarschijnlijk om hulp zal moeten vragen. Zelfs wanneer Monti premier wordt, zal de Italiaanse politieke situatie instabiel blijven, zoals ze dat altijd overigens al geweest.