Toch lijkt Monti niet bereid om bij de pakken te gaan zitten, Italië wil Europa namelijk onder druk zetten om de economische groei in de eurozone te stimuleren. Het volstaat namelijk niet om alleen maar te besparen, het is minstens even belangrijk om de economische groei te garanderen.

De afgelopen weken is de kritiek op de aanpak van de Europese schuldencrisis alsmaar toegenomen. Landen met een groot begrotingsdeficiet en met een hoge schuldengraad kregen tot dusver telkens het advies om te besparen, van stimulerende maatregelen was zelden of nooit sprake.

Ergste in de eurocrisis lijkt achter de rug

Volgens Mario Monti lijkt het ergste in de eurocrisis momenteel achter de rug is, zodat het moment aangebroken lijkt om de maatregelen bij te sturen.

De klemtoon op besparingsmaatregelen moet minder uitdrukkelijk worden, er moet meer aandacht besteed worden aan stimuleringsmaatregelen.

In dat verband deed Monti een oproep tot China om in Italiëte komen investeren. Wanneer de economische groei op langere termijn niet kan worden gegarandeerd, zal de eurocrisis niet opgelost raken.

Italië heeft op eigen initiatief al een aantal maatregelen genomen om de economische groei te bevorderen, maar volgens Rome moeten er ook op Europees niveau maatregelen worden getroffen.

Toch lijkt Monti niet bereid om bij de pakken te gaan zitten, Italië wil Europa namelijk onder druk zetten om de economische groei in de eurozone te stimuleren. Het volstaat namelijk niet om alleen maar te besparen, het is minstens even belangrijk om de economische groei te garanderen. De afgelopen weken is de kritiek op de aanpak van de Europese schuldencrisis alsmaar toegenomen. Landen met een groot begrotingsdeficiet en met een hoge schuldengraad kregen tot dusver telkens het advies om te besparen, van stimulerende maatregelen was zelden of nooit sprake. Ergste in de eurocrisis lijkt achter de rugVolgens Mario Monti lijkt het ergste in de eurocrisis momenteel achter de rug is, zodat het moment aangebroken lijkt om de maatregelen bij te sturen. De klemtoon op besparingsmaatregelen moet minder uitdrukkelijk worden, er moet meer aandacht besteed worden aan stimuleringsmaatregelen. In dat verband deed Monti een oproep tot China om in Italiëte komen investeren. Wanneer de economische groei op langere termijn niet kan worden gegarandeerd, zal de eurocrisis niet opgelost raken. Italië heeft op eigen initiatief al een aantal maatregelen genomen om de economische groei te bevorderen, maar volgens Rome moeten er ook op Europees niveau maatregelen worden getroffen.