Het land heeft een grote informele economie. De mensen die daarin zijn tewerkgesteld, betalen geen belastingen. Zij zullen als ze oud zijn wel een pensioen opstrijken en beroep doen op de gezondheidszorgen.

Het feit dat het begrotingsdeficiet in Italië is opgelopen tot 115% van het BBP heeft precies met dit probleem en een aantal aanverwante problemen te maken. Hugh ziet niet goed in hoe de Italiaanse regering deze problemen onder controle gaat krijgen.

Hongarije is volgens Hugh een goed voorbeeld van wat er binnen een tijdspanne van twee tot drie jaar in de eurozone gaat gebeuren. Hongarije kan zijn munt niet te veel devalueren vanwege het feit dat de meeste kredieten in vreemde valuta's zijn.

Dat is effectief ook het probleem van Italië, Spanje en andere Zuid-Europese landen. Het grootste risico voor de Spaanse bankensector is volgens Hugh anderzijds de woonkredieten van individuele gezinnen. De enige oplossing voor de Europese periferie is een intern devaluatieproces zoals die in Estland wordt doorgevoerd.

Zuid-Europa is nog niet altijd niet wakker geschud in die zin dat ze nog niet beseffen wat er allemaal veranderd is. Dat komt echter langzaam maar zeker en zal de binnenlandse consumptie aantasten. De groei moet dus van de export komen, maar de vraag is wie nog gaat importeren. Elk land wil namelijk exporteren.

Het land heeft een grote informele economie. De mensen die daarin zijn tewerkgesteld, betalen geen belastingen. Zij zullen als ze oud zijn wel een pensioen opstrijken en beroep doen op de gezondheidszorgen. Het feit dat het begrotingsdeficiet in Italië is opgelopen tot 115% van het BBP heeft precies met dit probleem en een aantal aanverwante problemen te maken. Hugh ziet niet goed in hoe de Italiaanse regering deze problemen onder controle gaat krijgen. Hongarije is volgens Hugh een goed voorbeeld van wat er binnen een tijdspanne van twee tot drie jaar in de eurozone gaat gebeuren. Hongarije kan zijn munt niet te veel devalueren vanwege het feit dat de meeste kredieten in vreemde valuta's zijn. Dat is effectief ook het probleem van Italië, Spanje en andere Zuid-Europese landen. Het grootste risico voor de Spaanse bankensector is volgens Hugh anderzijds de woonkredieten van individuele gezinnen. De enige oplossing voor de Europese periferie is een intern devaluatieproces zoals die in Estland wordt doorgevoerd. Zuid-Europa is nog niet altijd niet wakker geschud in die zin dat ze nog niet beseffen wat er allemaal veranderd is. Dat komt echter langzaam maar zeker en zal de binnenlandse consumptie aantasten. De groei moet dus van de export komen, maar de vraag is wie nog gaat importeren. Elk land wil namelijk exporteren.