Italië en Spanje worden door Rehn geviseerd, maar ook Finland, Luxemburg en Malta dreigen een scheve schaats te rijden. Voorlopig is van straffen nog geen sprake, Rehn probeert met zachte maatregelen de zondaars opnieuw in het gareel te doen lopen.

Anderzijds stelt de Fin zich streng op. Italië heeft een uitzondering op de regel gevraagd, maar niet gekregen. Het probleem van Italië is de grote schuldenberg die het land met zich meesleept. De Italianen wilden investeren in groeibevorderende projecten, maar heeft daarvoor van de EU geen toestemming gekregen.

Italië en Spanje worden door Rehn geviseerd, maar ook Finland, Luxemburg en Malta dreigen een scheve schaats te rijden. Voorlopig is van straffen nog geen sprake, Rehn probeert met zachte maatregelen de zondaars opnieuw in het gareel te doen lopen. Anderzijds stelt de Fin zich streng op. Italië heeft een uitzondering op de regel gevraagd, maar niet gekregen. Het probleem van Italië is de grote schuldenberg die het land met zich meesleept. De Italianen wilden investeren in groeibevorderende projecten, maar heeft daarvoor van de EU geen toestemming gekregen.