Het Italiaans probleem is in hoofdzaak tot twee factoren te herleiden: een torenhoge schuldengraad en een ondraaglijk hoge werkloosheidsgraad. Er moet dringend iets gebeuren, want het crisisgevoel bij de Italianen wordt steeds sterker. President Napolitano heeft al herhaaldelijk gewaarschuwd voor onrust in het land.

De recessie slaat nog steeds hard toe en Rome zal harde maatregelen moeten nemen om de crisisbestrijding op te voeren. Volgens cijfers verstrekt door Istat zou momenteel al een derde van de Italianen onder de armoedegrens zijn beland of met sociale uitsluiting zijn bedreigd.

Het Italiaans probleem is in hoofdzaak tot twee factoren te herleiden: een torenhoge schuldengraad en een ondraaglijk hoge werkloosheidsgraad. Er moet dringend iets gebeuren, want het crisisgevoel bij de Italianen wordt steeds sterker. President Napolitano heeft al herhaaldelijk gewaarschuwd voor onrust in het land. De recessie slaat nog steeds hard toe en Rome zal harde maatregelen moeten nemen om de crisisbestrijding op te voeren. Volgens cijfers verstrekt door Istat zou momenteel al een derde van de Italianen onder de armoedegrens zijn beland of met sociale uitsluiting zijn bedreigd.