Italië probeert volgens Theodoor Gilissen Bankiers de beleggers hiermee te overtuigen dat het land niet de volgende is die hulp nodig zal hebben.

Het zal hierbij gaan om uitgiftes van drie, zeven en achtjarige obligaties met een verwachte gezamenlijke waarde van ongeveer Eur 4,5 miljard.

Gisteren gaf Italië al eenjarig papier uit met een effectief rendement van 3,97%; ruim 1,5% meer dan Italië vorige maand moest betalen voor een lening met vergelijkbare looptijd.

Het reddingsplan voor Spanje was er op gericht om het Spaanse bankwezen te steunen en besmetting naar Italië en eventuele volgende landen te voorkomen.

De uitkomst was echter tegenovergesteld, met een sterk oplopend rendement voor 10-jarig Spaans papier naar nieuwe hoogtepunten sinds de toetreding tot de Euro.

Daar is Moody's weer

Moody's verlaagde de rating van Spanje met drie notches van A3 naar Baa3 en houdt een negatief vooruitzicht. De Italiaanse

rente volgde de Spaanse in het kielzog en staat nu ruim 4,5% boven vergelijkbaar Duits staatspapier.

Premier Monti probeert beleggers nu te overtuigen dat, met een duidelijk lager begrotingstekort en werkeloosheidspercentage dan Spanje, Italië er beter voor staat.

Wat Spanje en Italië met elkaar verbindt is een gebrek aan economische groei, wat het volgens Theodoor Gilissen Bankiers moeilijk maakt om de schuldenlast te verminderen.

Italië's schuld van Eur 1.900 miljard is procentueel ten opzichte van het BBP groter dan welk ander ontwikkeld land, op Japan en Griekenland na.

De economie zit in de vierde recessie sinds 2001 en de groei ten opzichte van de andere Europese landen is het laatste decennium is lager geweest.

Monti riep gisteren de andere Europese landen op de economische groei te bevorderen om zo de Europese schuldencrisis te bezweren.

Ook kondigde hij aan snel nieuwe maatregelen aan te presenteren om de Italiaanse economie te prikkelen. Toch zijn een aantal van zijn inspanningen om de op twee na grootste economie van Europa te vernieuwen en op te peppen afgezwakt of verzandt in de bureaucratie.

Italië probeert volgens Theodoor Gilissen Bankiers de beleggers hiermee te overtuigen dat het land niet de volgende is die hulp nodig zal hebben. Het zal hierbij gaan om uitgiftes van drie, zeven en achtjarige obligaties met een verwachte gezamenlijke waarde van ongeveer Eur 4,5 miljard. Gisteren gaf Italië al eenjarig papier uit met een effectief rendement van 3,97%; ruim 1,5% meer dan Italië vorige maand moest betalen voor een lening met vergelijkbare looptijd. Het reddingsplan voor Spanje was er op gericht om het Spaanse bankwezen te steunen en besmetting naar Italië en eventuele volgende landen te voorkomen. De uitkomst was echter tegenovergesteld, met een sterk oplopend rendement voor 10-jarig Spaans papier naar nieuwe hoogtepunten sinds de toetreding tot de Euro. Daar is Moody's weer Moody's verlaagde de rating van Spanje met drie notches van A3 naar Baa3 en houdt een negatief vooruitzicht. De Italiaanse rente volgde de Spaanse in het kielzog en staat nu ruim 4,5% boven vergelijkbaar Duits staatspapier. Premier Monti probeert beleggers nu te overtuigen dat, met een duidelijk lager begrotingstekort en werkeloosheidspercentage dan Spanje, Italië er beter voor staat. Wat Spanje en Italië met elkaar verbindt is een gebrek aan economische groei, wat het volgens Theodoor Gilissen Bankiers moeilijk maakt om de schuldenlast te verminderen. Italië's schuld van Eur 1.900 miljard is procentueel ten opzichte van het BBP groter dan welk ander ontwikkeld land, op Japan en Griekenland na. De economie zit in de vierde recessie sinds 2001 en de groei ten opzichte van de andere Europese landen is het laatste decennium is lager geweest. Monti riep gisteren de andere Europese landen op de economische groei te bevorderen om zo de Europese schuldencrisis te bezweren. Ook kondigde hij aan snel nieuwe maatregelen aan te presenteren om de Italiaanse economie te prikkelen. Toch zijn een aantal van zijn inspanningen om de op twee na grootste economie van Europa te vernieuwen en op te peppen afgezwakt of verzandt in de bureaucratie.