Hij moet op een relatief korte termijn het vertrouwen van de financiële markten zien te herwinnen en de vraag is hoe hij daar in gaat slagen. Om van een succes te kunnen spreken, zou de 10-jarige Italiaanse rente moeten worden teruggedrongen tot onder 5%.

Het bedrag van 200 miljard dollar dat moet geherfinancierd worden, stemt overeen met het ongeveer het dubbele bedrag dat Spanje moet gaan ophalen. Ook laatstgenoemd land wordt nu met oplopende rentetarieven geconfronteerd. Op 1 februari vervalt al 26 miljard euro aan uitstaande schulden met een looptijd van 10 jaar.

Hij moet op een relatief korte termijn het vertrouwen van de financiële markten zien te herwinnen en de vraag is hoe hij daar in gaat slagen. Om van een succes te kunnen spreken, zou de 10-jarige Italiaanse rente moeten worden teruggedrongen tot onder 5%. Het bedrag van 200 miljard dollar dat moet geherfinancierd worden, stemt overeen met het ongeveer het dubbele bedrag dat Spanje moet gaan ophalen. Ook laatstgenoemd land wordt nu met oplopende rentetarieven geconfronteerd. Op 1 februari vervalt al 26 miljard euro aan uitstaande schulden met een looptijd van 10 jaar.