De regering Letta kondigde een 80-tal maatregelen aan om de economie te stimuleren en die gaan het land geld kosten. Daardoor zal het tekort op de begroting waarschijnlijk hoger dan verwacht oplopen en dat zal door Europa niet in dank worden aanvaard.

De maatregelen voorzien onder andere openbare werken voor een bedrag van 3 miljard euro. Van de eerder aangekondigde verhogingen van de belastingen komt echter niets in huis en de vleugels van Equitalia, de instelling belast met het innen van de belastingen, werden geknipt.

De regering Letta kondigde een 80-tal maatregelen aan om de economie te stimuleren en die gaan het land geld kosten. Daardoor zal het tekort op de begroting waarschijnlijk hoger dan verwacht oplopen en dat zal door Europa niet in dank worden aanvaard. De maatregelen voorzien onder andere openbare werken voor een bedrag van 3 miljard euro. Van de eerder aangekondigde verhogingen van de belastingen komt echter niets in huis en de vleugels van Equitalia, de instelling belast met het innen van de belastingen, werden geknipt.