Italië komt voor de eerste keer in twee jaar met een echt langlopende obligatie naar de markt, het betreft meer bepaald een obligatie met een looptijd van 15 jaar. Volgens Reuters is het niet uitgesloten dat de Italianen de operatie al vandaag zullen uitvoeren.
Daarmee wil Italië op de eerste plaats de temperatuur van het water meten, wanneer een eerste emissie slaagt zullen er ongetwijfeld meer volgen.

Belangrijk is het geloof dat Mario Monti zijn politiek kan verder zetten. Spanje organiseert vandaag ook een obligatieveiling, het betreft meer bepaald kortlopende leningen van 12 en 18 maanden.

Italië komt voor de eerste keer in twee jaar met een echt langlopende obligatie naar de markt, het betreft meer bepaald een obligatie met een looptijd van 15 jaar. Volgens Reuters is het niet uitgesloten dat de Italianen de operatie al vandaag zullen uitvoeren. Daarmee wil Italië op de eerste plaats de temperatuur van het water meten, wanneer een eerste emissie slaagt zullen er ongetwijfeld meer volgen. Belangrijk is het geloof dat Mario Monti zijn politiek kan verder zetten. Spanje organiseert vandaag ook een obligatieveiling, het betreft meer bepaald kortlopende leningen van 12 en 18 maanden.