Maar ook Beppe Grillo roept vraagtekens. Is Grillo een komiek of een politicus?, zo vraagt iedereen zich af.

Bij Citigroup waarschuwt valutaspecialist Steven Englander voor de gevolgen van de Italiaanse verkiezingsuitslag. Voor het eerst hebben de kiezers namelijk niet gedaan wat van hen werd verwacht.

De Italianen hebben namelijk tegen de besparingsmaatregelen en dus ook tegen de euro gesteld. Die houding kan besmettelijk worden, in andere Europese landen kunnen de kiezers ook de hielen keren naar Europa. Het gedrag van de Italianen leert dat er onderhuids heel wat ongenoegen heerst bij de Europeanen.

Maar ook Beppe Grillo roept vraagtekens. Is Grillo een komiek of een politicus?, zo vraagt iedereen zich af. Bij Citigroup waarschuwt valutaspecialist Steven Englander voor de gevolgen van de Italiaanse verkiezingsuitslag. Voor het eerst hebben de kiezers namelijk niet gedaan wat van hen werd verwacht. De Italianen hebben namelijk tegen de besparingsmaatregelen en dus ook tegen de euro gesteld. Die houding kan besmettelijk worden, in andere Europese landen kunnen de kiezers ook de hielen keren naar Europa. Het gedrag van de Italianen leert dat er onderhuids heel wat ongenoegen heerst bij de Europeanen.