Gisteren steeg de rente op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie weer even tot boven het als kritisch beschouwde niveau van 7%. Volgens de BIS zal de rentekost maar met 0,95% stijgen indien de 10-jarige rente volgend jaar op het recordniveau van 7,48% blijft.

In een "worst-case scenario", een rente die gedurende drie jaar rond die 7,48% blijft hangen, zou de bijkomende kost voor de Italianen ongeveer 2% bedragen. Voorwaarde is volgens BIS wel dat Italië zijn toegang tot de markten kan behouden.

Gisteren steeg de rente op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie weer even tot boven het als kritisch beschouwde niveau van 7%. Volgens de BIS zal de rentekost maar met 0,95% stijgen indien de 10-jarige rente volgend jaar op het recordniveau van 7,48% blijft. In een "worst-case scenario", een rente die gedurende drie jaar rond die 7,48% blijft hangen, zou de bijkomende kost voor de Italianen ongeveer 2% bedragen. Voorwaarde is volgens BIS wel dat Italië zijn toegang tot de markten kan behouden.