Nog geen twee weken geleden leek er nooit een regering te kunnen komen. Nu stond afgelopen zondag een nieuwe ploeg ministers klaar.

En politieke rust is in deze tijd uitermate belangrijk. De vraag is nu of de rente nog veel verder kan dalen. Pimco, een van de grootste obligatiebeleggers, wil daar niet op wachten.

Afgelopen week maakte ze bekend dat zij haar posities in Italiaanse en Spaanse leningen gaat verminderen. Na de sterke stijging van de koersen lijkt dat niet onverstandig.

Aan de andere kant is de huidige rente op Italiaanse en Spaanse leningen nog altijd aantrekkelijk. Gezien de spread kunnen de leningen nog wel verder stijgen.

Een rentetechnisch voordeel is ook dat, als de alom voorspelde rentestijging er kom, leningen uit deze landen minder zullen dalen dan bijvoorbeeld Duitse.

Wie aanhanger is van deze theorie moet dus eigenlijk alleen Spaanse leningen kopen. Immers als de rente stijgt is de eurocrisis echt een regel in de historie.

Zij komt er namelijk alleen als de economie weer gaat groeien. En dan zal Spanje wat gemakkelijker haar schulden kunnen aflossen.

Nog geen twee weken geleden leek er nooit een regering te kunnen komen. Nu stond afgelopen zondag een nieuwe ploeg ministers klaar. En politieke rust is in deze tijd uitermate belangrijk. De vraag is nu of de rente nog veel verder kan dalen. Pimco, een van de grootste obligatiebeleggers, wil daar niet op wachten. Afgelopen week maakte ze bekend dat zij haar posities in Italiaanse en Spaanse leningen gaat verminderen. Na de sterke stijging van de koersen lijkt dat niet onverstandig. Aan de andere kant is de huidige rente op Italiaanse en Spaanse leningen nog altijd aantrekkelijk. Gezien de spread kunnen de leningen nog wel verder stijgen. Een rentetechnisch voordeel is ook dat, als de alom voorspelde rentestijging er kom, leningen uit deze landen minder zullen dalen dan bijvoorbeeld Duitse. Wie aanhanger is van deze theorie moet dus eigenlijk alleen Spaanse leningen kopen. Immers als de rente stijgt is de eurocrisis echt een regel in de historie. Zij komt er namelijk alleen als de economie weer gaat groeien. En dan zal Spanje wat gemakkelijker haar schulden kunnen aflossen.