Bij Italië spreken we immers over een schuld van EUR 1900 mrd, de derde economie van Europa en een financieringsbehoefte van minimaal EUR 475 mrd voor de komende drie jaar.

Het EFSF is echter onvoldoende gefinancierd en door alle goedkeuringsrondes veel te laat actief. Deze traagheid was nog te accepteren geweest als Italië zelf de gevaren had onderkend.

Zoals veel commentaren al aangeven: Italië is "te groot om te laten vallen, maar eigenlijk ook te groot om te redden". Het IMF komt langs voor een eerste inspectie en vooralsnog zonder bijbehorende lening.

Bij Italië spreken we immers over een schuld van EUR 1900 mrd, de derde economie van Europa en een financieringsbehoefte van minimaal EUR 475 mrd voor de komende drie jaar. Het EFSF is echter onvoldoende gefinancierd en door alle goedkeuringsrondes veel te laat actief. Deze traagheid was nog te accepteren geweest als Italië zelf de gevaren had onderkend. Zoals veel commentaren al aangeven: Italië is "te groot om te laten vallen, maar eigenlijk ook te groot om te redden". Het IMF komt langs voor een eerste inspectie en vooralsnog zonder bijbehorende lening.