Italië is niet meer dan een signaal van de bredere problemen waar de eurozone mee wordt geconfronteerd. Uit de verkiezingsuitslag blijkt namelijk dat steeds meer mensen de zware besparingsmaatregelen niet langer meer pikken. Dat geldt ook voor andere landen uit de eurozone.

Het is dan vanuit die hoek dat er gevaar dreigt. Roubini ziet een politieke storm losbarsten, onder andere ook als gevolg van de alsmaar toenemende jeugdwerkloosheid in Zuid-Europa.

Hij verwacht binnen zes maanden nieuwe verkiezingen in Italië, terwijl ondertussen de Italiaanse economie verder zal achteruitboeren.

Italië is niet meer dan een signaal van de bredere problemen waar de eurozone mee wordt geconfronteerd. Uit de verkiezingsuitslag blijkt namelijk dat steeds meer mensen de zware besparingsmaatregelen niet langer meer pikken. Dat geldt ook voor andere landen uit de eurozone. Het is dan vanuit die hoek dat er gevaar dreigt. Roubini ziet een politieke storm losbarsten, onder andere ook als gevolg van de alsmaar toenemende jeugdwerkloosheid in Zuid-Europa. Hij verwacht binnen zes maanden nieuwe verkiezingen in Italië, terwijl ondertussen de Italiaanse economie verder zal achteruitboeren.