Maar tegelijkertijd zullen veel Italianen, vooral in het Noorden beseffen dat er geen andere weg is dan Europa te volgen. De komende weken mogen er geen enquêtes meer worden gepubliceerd en dat de koers van de MIB zal dan ook meer het algemene beurssentiment gaan volgen.

In Spanje zijn er voorlopig nog geen verkiezingen te verwachten. Althans officieel. De mogelijke onrechtmatige betalingen die premier Mariano Rajoy zou hebben ontvangen zorgen wel voor onrust. Net als de MIB is de Spaanse IBEX 35 met 47% fors gestegen in het laatste halfjaar.

De reactie is net als in Italië gematigd met 5,7%. De beschuldigingen die Rajoy overigens met veel kracht ontkent zullen volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer wellicht de komende tijd langzaam verdwijnen zolang er geen nieuwe feiten boven tafel komen.

Maar tegelijkertijd zullen veel Italianen, vooral in het Noorden beseffen dat er geen andere weg is dan Europa te volgen. De komende weken mogen er geen enquêtes meer worden gepubliceerd en dat de koers van de MIB zal dan ook meer het algemene beurssentiment gaan volgen. In Spanje zijn er voorlopig nog geen verkiezingen te verwachten. Althans officieel. De mogelijke onrechtmatige betalingen die premier Mariano Rajoy zou hebben ontvangen zorgen wel voor onrust. Net als de MIB is de Spaanse IBEX 35 met 47% fors gestegen in het laatste halfjaar. De reactie is net als in Italië gematigd met 5,7%. De beschuldigingen die Rajoy overigens met veel kracht ontkent zullen volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer wellicht de komende tijd langzaam verdwijnen zolang er geen nieuwe feiten boven tafel komen.