Ook Oostenrijk en Finland zouden weinig voordelen hebben bij een exit. Algemeen wordt aangenomen dat Duitsland het land zou zijn dat het makkelijkst de euro kan verlaten, maar de economische voordelen van zo'n exit zouden niet opwegen tegen de nadelen.

Op de Europese beurzen zijn de openingswinsten grotendeels weggesmolten, de belangrijkste indices noteren nu dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren. Ook de euro maakt per saldo min of meer pas op de plaats, zij het dat de ondertoon bij de euro eerder zwak is.

Nog meer info over potentiële transformatie van de smelterij van Nyrstar in Port Pirie

Nyrstar voert besprekingen met de staats- en federale overheden in Australië om toegang te krijgen tot eventuele financiële en niet-financiële ondersteuning voor een potentiële herontwikkeling.

Deze besprekingen bevinden zich in een eerste voorlopige fase en het resultaat ervan kan niet voorspeld worden.

Een significant gedeelte van de uitgave zal pas plaatsvinden in 2014/2015 - Indien een eventuele herontwikkeling van de smelterij in Port Pirie zou doorgaan, zou de dienovereenkomstige uitgave gespreid worden over een aantal jaren. Het grootste deel van de uitgave zou niet plaatsvinden voor 2014/2015.

Elke potentiële investering door Nyrstar zou gericht zijn op het vermeerderen van de waarde en het vrijwaren van de financiële capaciteit van Nyrstar om de strategie voor de integratie van de mijnbouwactiviteit te blijven uitvoeren.

Elke investering door Nyrstar in een herontwikkeling van de smelterij in Port Pirie zou alleen plaatsvinden indien deze waarde zou creëren en opbrengsten zou opleveren die voldoen aan of groter zijn dan de investeringscriteria die Nyrstar hanteert voor upstream acquisities.

Elke investering door Nyrstar zou dan ook gericht zijn op opbrengsten en marges die gelijkaardig zijn met deze van de upstream mijnbouwactiva, eerder dan met de huidige opbrengsten en marges van de smeltactiviteit van de smelterij in Port Pirie.

Verder zal een investering door Nyrstar in een potentiële herontwikkeling van de smelterij in Port Pirie pas worden toegekend indien deze de financiële capaciteit van Nyrstar vrijwaart om de strategie voor de integratie van de mijnbouwactiviteit te blijven uitvoeren door middel van acquisities die de waarde vermeerderen.

Nyrstar werkt op een constructieve manier samen met de Zuid-Australische en Federale overheid in Australië en zal naarmate gepast verdere aankondigingen doen.

Ook Oostenrijk en Finland zouden weinig voordelen hebben bij een exit. Algemeen wordt aangenomen dat Duitsland het land zou zijn dat het makkelijkst de euro kan verlaten, maar de economische voordelen van zo'n exit zouden niet opwegen tegen de nadelen. Op de Europese beurzen zijn de openingswinsten grotendeels weggesmolten, de belangrijkste indices noteren nu dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren. Ook de euro maakt per saldo min of meer pas op de plaats, zij het dat de ondertoon bij de euro eerder zwak is. Nog meer info over potentiële transformatie van de smelterij van Nyrstar in Port Pirie Nyrstar voert besprekingen met de staats- en federale overheden in Australië om toegang te krijgen tot eventuele financiële en niet-financiële ondersteuning voor een potentiële herontwikkeling. Deze besprekingen bevinden zich in een eerste voorlopige fase en het resultaat ervan kan niet voorspeld worden. Een significant gedeelte van de uitgave zal pas plaatsvinden in 2014/2015 - Indien een eventuele herontwikkeling van de smelterij in Port Pirie zou doorgaan, zou de dienovereenkomstige uitgave gespreid worden over een aantal jaren. Het grootste deel van de uitgave zou niet plaatsvinden voor 2014/2015. Elke potentiële investering door Nyrstar zou gericht zijn op het vermeerderen van de waarde en het vrijwaren van de financiële capaciteit van Nyrstar om de strategie voor de integratie van de mijnbouwactiviteit te blijven uitvoeren. Elke investering door Nyrstar in een herontwikkeling van de smelterij in Port Pirie zou alleen plaatsvinden indien deze waarde zou creëren en opbrengsten zou opleveren die voldoen aan of groter zijn dan de investeringscriteria die Nyrstar hanteert voor upstream acquisities. Elke investering door Nyrstar zou dan ook gericht zijn op opbrengsten en marges die gelijkaardig zijn met deze van de upstream mijnbouwactiva, eerder dan met de huidige opbrengsten en marges van de smeltactiviteit van de smelterij in Port Pirie. Verder zal een investering door Nyrstar in een potentiële herontwikkeling van de smelterij in Port Pirie pas worden toegekend indien deze de financiële capaciteit van Nyrstar vrijwaart om de strategie voor de integratie van de mijnbouwactiviteit te blijven uitvoeren door middel van acquisities die de waarde vermeerderen. Nyrstar werkt op een constructieve manier samen met de Zuid-Australische en Federale overheid in Australië en zal naarmate gepast verdere aankondigingen doen.