De Italiaanse overheidsschulden zijn opgelopen tot 130% van de jaarlijkse economische output, daarbij is de Italiaanse schuldenberg opgelopen tot op de één na hoogste in Europa. Alleen Griekenland scoort op het vlak van schuldenevolutie nog slechter.

Bijkomende handicaps zijn het gebrek aan groei, de Italiaanse economie is in de afgelopen decennia amper gegroeid, en een politiek systeem dat nog amper functioneert. Volgens George Soros moeten vooral de KMO's gestimuleerd worden, besparingen alleen zullen Italië nog dieper in het moeras duwen.

De Italiaanse overheidsschulden zijn opgelopen tot 130% van de jaarlijkse economische output, daarbij is de Italiaanse schuldenberg opgelopen tot op de één na hoogste in Europa. Alleen Griekenland scoort op het vlak van schuldenevolutie nog slechter. Bijkomende handicaps zijn het gebrek aan groei, de Italiaanse economie is in de afgelopen decennia amper gegroeid, en een politiek systeem dat nog amper functioneert. Volgens George Soros moeten vooral de KMO's gestimuleerd worden, besparingen alleen zullen Italië nog dieper in het moeras duwen.