Dat vertaalde zich in een afname van de spread tussen Italiaanse en Duitse staatsobligaties.

Die spread bedroeg nog 478 basispunten, of 32 basispunten minder dan de dag voordien. Alessandro Mercuri, interest-rate strategist bij Lloyds Bank Corporate Markets in Londen, is van mening dat de spread nog verder kan afnemen.

Volgens Mercuri kan die spread in de komende dagen nog verder gaan afnemen.

Vandaag wordt opnieuw een belangrijke test case, want Italië veilt opnieuw staatsobligaties. Het betreft meer bepaald obligaties met een looptijd van vijf jaar voor een bedrag van 3 miljard euro.

Dat vertaalde zich in een afname van de spread tussen Italiaanse en Duitse staatsobligaties. Die spread bedroeg nog 478 basispunten, of 32 basispunten minder dan de dag voordien. Alessandro Mercuri, interest-rate strategist bij Lloyds Bank Corporate Markets in Londen, is van mening dat de spread nog verder kan afnemen. Volgens Mercuri kan die spread in de komende dagen nog verder gaan afnemen. Vandaag wordt opnieuw een belangrijke test case, want Italië veilt opnieuw staatsobligaties. Het betreft meer bepaald obligaties met een looptijd van vijf jaar voor een bedrag van 3 miljard euro.