Deze niveaus maken het volgens Theodoor Gilissen Bankiers te duur voor de landen om zich om de kapitaalmarkt te blijven financieren, en dat roept onaangename herinneringen op aan de Griekse, Ierse en Portugese rentes in de periode kort voordat zij een beroep op noodhulp moesten doen.

Spanje en Italië zijn samen te groot om met het huidige noodfonds te helpen; dit was juist de reden voor de Europese autoriteiten om koste wat het kost een faillissement van Griekenland te willen vermijden en zo besmetting te voorkomen.

Deze niveaus maken het volgens Theodoor Gilissen Bankiers te duur voor de landen om zich om de kapitaalmarkt te blijven financieren, en dat roept onaangename herinneringen op aan de Griekse, Ierse en Portugese rentes in de periode kort voordat zij een beroep op noodhulp moesten doen. Spanje en Italië zijn samen te groot om met het huidige noodfonds te helpen; dit was juist de reden voor de Europese autoriteiten om koste wat het kost een faillissement van Griekenland te willen vermijden en zo besmetting te voorkomen.