Italië dreigt volgens Tyler Durden weg te zinken in een zware depressie waar het land maar heel moeilijk zal uitraken. De Italiaanse regering draagt de schuldenberg als een molensteen rond de nek. De besparingsmaatregelen hebben de economie nog meer doen vertragen dan eerst was gevreesd.

Maar door die vertraging loopt de schuldenberg nog verder op. Precies hetzelfde is destijds in Griekenland gebeurd, met dit verschil dat de Italiaanse economie veel groter is dan de Griekse. Wanneer de Italiaanse economie instort, zal de klap als negende Europese economie veel groter zijn dan de klap veroorzaakt door het instorten van de Griekse economie.

Italië dreigt volgens Tyler Durden weg te zinken in een zware depressie waar het land maar heel moeilijk zal uitraken. De Italiaanse regering draagt de schuldenberg als een molensteen rond de nek. De besparingsmaatregelen hebben de economie nog meer doen vertragen dan eerst was gevreesd. Maar door die vertraging loopt de schuldenberg nog verder op. Precies hetzelfde is destijds in Griekenland gebeurd, met dit verschil dat de Italiaanse economie veel groter is dan de Griekse. Wanneer de Italiaanse economie instort, zal de klap als negende Europese economie veel groter zijn dan de klap veroorzaakt door het instorten van de Griekse economie.