De lonen staan onder druk, waardoor ook de koopkracht van de Italianen afneemt. Italië dreigt het nieuwe Japan te worden en het vreemde is dat de Italianen dit zonder morren slikken. Van grote betogingen zoals in andere landen in de Europese periferie is geen sprake.

Een aantal factoren wijst er op dat Italië op een 'lost decennium' afstevent, een verloren decennia waarin de economie weinig nog te groeien en waarin de overheidsschulden door het plafond vliegen. De Italiaanse bevolking, die evenals de Japanse bevolking in snel tempo veroudert, heeft dringend behoefte aan een soort schok om actie te ontketenen.

De lonen staan onder druk, waardoor ook de koopkracht van de Italianen afneemt. Italië dreigt het nieuwe Japan te worden en het vreemde is dat de Italianen dit zonder morren slikken. Van grote betogingen zoals in andere landen in de Europese periferie is geen sprake. Een aantal factoren wijst er op dat Italië op een 'lost decennium' afstevent, een verloren decennia waarin de economie weinig nog te groeien en waarin de overheidsschulden door het plafond vliegen. De Italiaanse bevolking, die evenals de Japanse bevolking in snel tempo veroudert, heeft dringend behoefte aan een soort schok om actie te ontketenen.