Dit heeft niet zozeer te maken met het feit dat de 10-jaars rente boven de 7% is geweest - het niveau waarop Ierland en Portugal steun kregen - maar met het volledig wegvallen van het vertrouwen bij beleggers op de obligatiemarkt.

Hierdoor nemen de risico's toe dat ook Frankrijk, via zijn bankwezen, in de problemen komt en zijn AAA-status verliest.

Deze ontwikkelingen zijn niet goed voor de economische vooruitzichten in Europa, waardoor de recessie vermoedelijk wat dieper zal zijn en ook wat langer - tot medio 2012 - zal duren.

Mede daarom hebben we eerder in de week besloten om het belang in aandelen af te bouwen tot onderwogen.

De AEX verloor de afgelopen week per saldo 2,5% maar wist dinsdag nog wel uit te stijgen boven het slot van de voorgaande week.

De eerste steun ligt op 292,50 en bij een daling onder dat niveau mag een continuering van de dalende trend worden verwacht.

Dit heeft niet zozeer te maken met het feit dat de 10-jaars rente boven de 7% is geweest - het niveau waarop Ierland en Portugal steun kregen - maar met het volledig wegvallen van het vertrouwen bij beleggers op de obligatiemarkt. Hierdoor nemen de risico's toe dat ook Frankrijk, via zijn bankwezen, in de problemen komt en zijn AAA-status verliest. Deze ontwikkelingen zijn niet goed voor de economische vooruitzichten in Europa, waardoor de recessie vermoedelijk wat dieper zal zijn en ook wat langer - tot medio 2012 - zal duren. Mede daarom hebben we eerder in de week besloten om het belang in aandelen af te bouwen tot onderwogen. De AEX verloor de afgelopen week per saldo 2,5% maar wist dinsdag nog wel uit te stijgen boven het slot van de voorgaande week. De eerste steun ligt op 292,50 en bij een daling onder dat niveau mag een continuering van de dalende trend worden verwacht.