Het probleem is dat Italië de schuldenberg niet snel genoeg afbouwt waardoor het land over te weinig flexibiliteit beschikt om de begroting te laten kloppen. De Italiaanse regering zal zodoende meer moeten gaan besparen om de schulden verder te bouwen.

De Italiaanse openbare schulden bedragen ongeveer 130% van het BBP en bevinden zich daarmee op het hoogste niveau van de Europese Unie. In februari zal de Europese Commissie de Italiaanse situatie evalueren en eventueel nieuwe maatregelen opleggen.

Het probleem is dat Italië de schuldenberg niet snel genoeg afbouwt waardoor het land over te weinig flexibiliteit beschikt om de begroting te laten kloppen. De Italiaanse regering zal zodoende meer moeten gaan besparen om de schulden verder te bouwen. De Italiaanse openbare schulden bedragen ongeveer 130% van het BBP en bevinden zich daarmee op het hoogste niveau van de Europese Unie. In februari zal de Europese Commissie de Italiaanse situatie evalueren en eventueel nieuwe maatregelen opleggen.