De Italianen begrijpen blijkbaar de ernst van de situatie niet, want ze zijn er gisteren niet in geslaagd om een nieuwe president aan te duiden. Pier Luigi Bersani had als kandidaat Franco Marini naar voren geschoven, die ook op de steun van Berlusconi en Monti kon rekenen.

Het parlement slaagde er echter niet in om voldoende stemmen achter de naam van Marini te krijgen. Wanneer er vandaag geen overeenstemming wordt bereikt over de nieuwe president, zullen de Italianen binnenkort mogelijk opnieuw naar de stembus moeten om een parlement te kiezen.

De Italianen begrijpen blijkbaar de ernst van de situatie niet, want ze zijn er gisteren niet in geslaagd om een nieuwe president aan te duiden. Pier Luigi Bersani had als kandidaat Franco Marini naar voren geschoven, die ook op de steun van Berlusconi en Monti kon rekenen. Het parlement slaagde er echter niet in om voldoende stemmen achter de naam van Marini te krijgen. Wanneer er vandaag geen overeenstemming wordt bereikt over de nieuwe president, zullen de Italianen binnenkort mogelijk opnieuw naar de stembus moeten om een parlement te kiezen.