Italië blijft politiek de zwakste schakel in Europa, zo stellen de analisten van de bank. De spanningen in het land kunnen in de toekomst zo hoog oplopen dat het gewoon onbestuurbaar wordt. Wanneer dat gebeurt, kan het lot van de eurozone bezegeld zijn.

Alex White, Europese econoom bij JPMorgan, merkt op dat de recente politieke twistpunten alleen voor de middellange termijn zijn opgelost. De achillespees van de Italiaanse economie blijft Silvio Berlusoni, die nog altijd in staat is om het politieke landschap doorheen te schudden.

Italië blijft politiek de zwakste schakel in Europa, zo stellen de analisten van de bank. De spanningen in het land kunnen in de toekomst zo hoog oplopen dat het gewoon onbestuurbaar wordt. Wanneer dat gebeurt, kan het lot van de eurozone bezegeld zijn. Alex White, Europese econoom bij JPMorgan, merkt op dat de recente politieke twistpunten alleen voor de middellange termijn zijn opgelost. De achillespees van de Italiaanse economie blijft Silvio Berlusoni, die nog altijd in staat is om het politieke landschap doorheen te schudden.