Tot woensdag was de trend nog goed met een daling tot 450 bps, maar na bekendmaking van de inschrijving op de ECB lening op woensdag liep volgens Theodoor Gilissen Bankiers de spread weer fors op en noteert nu rond het niveau van halverwege november. De 10-jaars rente is ook weer tot boven de 7% gestegen.

Spanje laat een ander beeld zien. Hoewel de 10-jaars risico-opslag de afgelopen dagen wel is opgelopen noteert die rond 345 bps ca onveranderd ten opzichte van eind vorige week.

De opslag is bovendien duidelijk lager dan het hoogtepunt eerder in de maand op 400 bps en het hoogtepunt van 500 bps halverwege november.

Tot woensdag was de trend nog goed met een daling tot 450 bps, maar na bekendmaking van de inschrijving op de ECB lening op woensdag liep volgens Theodoor Gilissen Bankiers de spread weer fors op en noteert nu rond het niveau van halverwege november. De 10-jaars rente is ook weer tot boven de 7% gestegen. Spanje laat een ander beeld zien. Hoewel de 10-jaars risico-opslag de afgelopen dagen wel is opgelopen noteert die rond 345 bps ca onveranderd ten opzichte van eind vorige week. De opslag is bovendien duidelijk lager dan het hoogtepunt eerder in de maand op 400 bps en het hoogtepunt van 500 bps halverwege november.