Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel eenvoudig: we weten het niet, alles zal afhangen van de manier waarop de eurocrisis zich verder zal ontwikkelen.

Volgens Commerbank kunnen de Italianen als volgende voor een welvaartbelasting gaan opdraaien, om de eenvoudige reden dat zij tot de rijkste burgers van de Eurozone gerekend mogen worden. Het gemiddelde bedrag dat een Italiaans gezin bedraagt 164.000 euro.

Ter vergelijking: in Oostenrijk is dat maar 76.000 euro. Eigenlijk wil dit zeggen dat Italië eigenlijk geen schuldencrisis kent, met netto assets van 173% van het BBP.

In Duitsland is dat maar 124%. Volgens Commerzbank zou het daarom zeker zinvol zijn als Italië een depositobelasting zou invoeren.

Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel eenvoudig: we weten het niet, alles zal afhangen van de manier waarop de eurocrisis zich verder zal ontwikkelen. Volgens Commerbank kunnen de Italianen als volgende voor een welvaartbelasting gaan opdraaien, om de eenvoudige reden dat zij tot de rijkste burgers van de Eurozone gerekend mogen worden. Het gemiddelde bedrag dat een Italiaans gezin bedraagt 164.000 euro. Ter vergelijking: in Oostenrijk is dat maar 76.000 euro. Eigenlijk wil dit zeggen dat Italië eigenlijk geen schuldencrisis kent, met netto assets van 173% van het BBP. In Duitsland is dat maar 124%. Volgens Commerzbank zou het daarom zeker zinvol zijn als Italië een depositobelasting zou invoeren.