Azi Paybarah van Capital New York vestigde de aandacht van de internationale financiële wereld op de cover van het Italiaans zakentijdschrift Milano Finanza, dat de Amerikaanse president Barack Obama afbeeldde gekleed als een volbloed Arabische oliesjeik.

De ondertitel loog er niet om 'De nieuwe oliekeizer van de wereld. De Verenigde Staten zullen Saoedi-Arabië snel overvleugelen als grootste olieproducent in de wereld.'

Goed gevonden, aldus Paybarah, maar er wel een beetje over. De Amerikaanse olieproductie stijgt weliswaar snel, maar enige bescheidenheid is toch op haar plaats.

Azi Paybarah van Capital New York vestigde de aandacht van de internationale financiële wereld op de cover van het Italiaans zakentijdschrift Milano Finanza, dat de Amerikaanse president Barack Obama afbeeldde gekleed als een volbloed Arabische oliesjeik. De ondertitel loog er niet om 'De nieuwe oliekeizer van de wereld. De Verenigde Staten zullen Saoedi-Arabië snel overvleugelen als grootste olieproducent in de wereld.' Goed gevonden, aldus Paybarah, maar er wel een beetje over. De Amerikaanse olieproductie stijgt weliswaar snel, maar enige bescheidenheid is toch op haar plaats.