De prijzen zijn in een dalende trend beland en het zal bijzonder moeilijk worden om die te stoppen. De grootste groep van kopers - mensen in de leeftijdscategorie van 30 tot 40 jaar - zal tot het einde van het decennium alsmaar kleiner worden. Daardoor zal ook de vraag naar vastgoed dalen.

De demografische trend speelt dus tegen de vastgoedmarkt, ondanks het feit dat van overdreven prijsstijgingen voor Italiaanse woningen en appartementen geen sprake is. Sommige vastgoedspeciliasten vrezen dat de neerwaartse trend in de volgende maanden nog in een stroomversnelling zal belanden.

De prijzen zijn in een dalende trend beland en het zal bijzonder moeilijk worden om die te stoppen. De grootste groep van kopers - mensen in de leeftijdscategorie van 30 tot 40 jaar - zal tot het einde van het decennium alsmaar kleiner worden. Daardoor zal ook de vraag naar vastgoed dalen. De demografische trend speelt dus tegen de vastgoedmarkt, ondanks het feit dat van overdreven prijsstijgingen voor Italiaanse woningen en appartementen geen sprake is. Sommige vastgoedspeciliasten vrezen dat de neerwaartse trend in de volgende maanden nog in een stroomversnelling zal belanden.