Van de downgrading van de Italiaanse kredietrating door Fitch Ratings liggen de beleggers duidelijk niet wakker. De koersen van de Italiaanse staatsobligaties zijn nochtans voor de tweede dag op rij gedaald, terwijl Duitse staatsobligaties eens te meer duurder werden.

Luca Cazzulani van UniCredit Global Research bereidt zich voor op een lange periode van onzekerheid, wat zich kan vertalen in een grote volatiliteit van de obligatiekoersen. Cazzulani verwacht dat de markt voorlopig niet in staat zal zijn om een duidelijke richting te kiezen.

Van de downgrading van de Italiaanse kredietrating door Fitch Ratings liggen de beleggers duidelijk niet wakker. De koersen van de Italiaanse staatsobligaties zijn nochtans voor de tweede dag op rij gedaald, terwijl Duitse staatsobligaties eens te meer duurder werden. Luca Cazzulani van UniCredit Global Research bereidt zich voor op een lange periode van onzekerheid, wat zich kan vertalen in een grote volatiliteit van de obligatiekoersen. Cazzulani verwacht dat de markt voorlopig niet in staat zal zijn om een duidelijke richting te kiezen.