Eric Wand, fixed-income strategist bij Lloyds Bank Corporate Markets in Londen, is van mening dat de Europese Centrale Bank het geweer van schouder moet veranderen om het rendement op Italiaanse staatsobligaties te doen dalen.

Het rendement op de 10-jarige bedroeg gisteren 6,73%, of een daling met 6 basispunten ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien.

Dit jaar is de rente op Italiaanse staatsobligaties met 2% gestegen, dit als gevolg van speculatie dat het land zijn schulden niet zal kunnen terugbetalen.

Eric Wand, fixed-income strategist bij Lloyds Bank Corporate Markets in Londen, is van mening dat de Europese Centrale Bank het geweer van schouder moet veranderen om het rendement op Italiaanse staatsobligaties te doen dalen. Het rendement op de 10-jarige bedroeg gisteren 6,73%, of een daling met 6 basispunten ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien. Dit jaar is de rente op Italiaanse staatsobligaties met 2% gestegen, dit als gevolg van speculatie dat het land zijn schulden niet zal kunnen terugbetalen.