Bovendien verslechtert de situatie in snel tempo, ze is nu veel erger dan drie maanden geleden. Premier Mario Monti verliest in snel tempo populariteit bij zijn medeburgers, waardoor de Italiaanse binnenlandse politiek een regelrechte bedreiging vormt voor de eurozone.

Van 71% naar 35%

In maart stond nog 71% van de Italianen achter Monti, inmiddels is dat percentage teruggevallen tot nog 35%. Zo mogelijk nog erger is dat Monti ook in sneltreinvaart het vertrouwen van de financiële markten aan het verliezen is. Het geloof dat Italië na Spanje een reddingsplan nodig zal hebben, wint snel vaart.

Nomura verwacht dat de Italiaanse economie dit jaar met 2,20% zal krimpen, waarna we volgend jaar in het beste geval een nulgroei te zien gaan krijgen.

Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat op de begrotingsdoeleinden gehaald zullen worden, zodat de situatie alleen maar verder kan verslechteren.

Bovendien verslechtert de situatie in snel tempo, ze is nu veel erger dan drie maanden geleden. Premier Mario Monti verliest in snel tempo populariteit bij zijn medeburgers, waardoor de Italiaanse binnenlandse politiek een regelrechte bedreiging vormt voor de eurozone.Van 71% naar 35% In maart stond nog 71% van de Italianen achter Monti, inmiddels is dat percentage teruggevallen tot nog 35%. Zo mogelijk nog erger is dat Monti ook in sneltreinvaart het vertrouwen van de financiële markten aan het verliezen is. Het geloof dat Italië na Spanje een reddingsplan nodig zal hebben, wint snel vaart. Nomura verwacht dat de Italiaanse economie dit jaar met 2,20% zal krimpen, waarna we volgend jaar in het beste geval een nulgroei te zien gaan krijgen. Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat op de begrotingsdoeleinden gehaald zullen worden, zodat de situatie alleen maar verder kan verslechteren.