Italië heeft een nieuwe regering, ze staat onder leiding van Enrico Letta. Deze is van centrumlinkse signatuur en staat bekend als een figuur die voor iedereen aanvaardbaar is. Vraag is echter of Letta het verscheurde land weer op het juiste spoor zal kunnen krijgen.

Bovendien moet de vraag worden gesteld welke economische politiek de nieuwe regering zal vormen. Letta heeft zich al uitgesproken tegen de besparingspolitiek zoals die door zijn voorganger Mario Monti werd gevoerd. In de regering van Letta zijn ook vertegenwoordigers van de partij van Silvio Berlusconi opgenomen.

Italië heeft een nieuwe regering, ze staat onder leiding van Enrico Letta. Deze is van centrumlinkse signatuur en staat bekend als een figuur die voor iedereen aanvaardbaar is. Vraag is echter of Letta het verscheurde land weer op het juiste spoor zal kunnen krijgen. Bovendien moet de vraag worden gesteld welke economische politiek de nieuwe regering zal vormen. Letta heeft zich al uitgesproken tegen de besparingspolitiek zoals die door zijn voorganger Mario Monti werd gevoerd. In de regering van Letta zijn ook vertegenwoordigers van de partij van Silvio Berlusconi opgenomen.