De Italiaanse rente bereikte een dieptepunt voor de afgelopen acht jaar, dit in de hoop op de vorming van een nieuwe regering die eindelijk de problemen van het land kan aanpakken.

De tekorten op de budgetten van de zuidelijke landen vormen volgens professor Stefan Duchateau enkel een reële dreiging wanneer de solidariteit van Duitsland (plots) opdroogt.

Het bancaire probleem kan snel terug opduiken wanneer de stresstesten op verregaande en fundamentele zwakte zouden

wijzen.

Hetgeen overigens zeer snel zouden worden gevolgd door een afblazen van de moeilijke onderhandelingen over de Europese bankenunie.

De verbetering van relatieve rentepositie van Ierland, Spanje en Italië ten opzichte van Duitsland zou dan snel teniet worden gedaan. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De Italiaanse rente bereikte een dieptepunt voor de afgelopen acht jaar, dit in de hoop op de vorming van een nieuwe regering die eindelijk de problemen van het land kan aanpakken. De tekorten op de budgetten van de zuidelijke landen vormen volgens professor Stefan Duchateau enkel een reële dreiging wanneer de solidariteit van Duitsland (plots) opdroogt. Het bancaire probleem kan snel terug opduiken wanneer de stresstesten op verregaande en fundamentele zwakte zouden wijzen. Hetgeen overigens zeer snel zouden worden gevolgd door een afblazen van de moeilijke onderhandelingen over de Europese bankenunie. De verbetering van relatieve rentepositie van Ierland, Spanje en Italië ten opzichte van Duitsland zou dan snel teniet worden gedaan. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.